Ιστορικό

Η εταιρία Papapolitis ιδρύθηκε το 1967 από τον Κωνσταντίνο Παπαπολίτη. Το πρώτο κατάστημα ανοίγει στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Θεμιστοκλέους 27, κατάστημα 27 m2, με αντικείμενο το εμπόριο ειδών υγιεινής και πλακιδίων.

Το 1977 μεταφέρθηκε σε νέο μεγαλύτερο χώρο 1.000 m2, στο Παγκράτι, όπου και η έδρα της για περίπου 20 χρόνια.

Με τριάντα χρόνια σκληρής προσπάθειας δημιουργήθηκε μία εταιρία υπερήφανη για το ότι εμπορεύεται τα καλύτερα προϊόντα του είδους και ότι δημιουργεί πελάτες ευχαριστημένους από τη συνεργασία.

Το μυστικό της επιτυχίας ήταν οι πολύ γερές της βάσεις: η ποιότητα, η συνέπεια και το ήθος. Έτσι, χτίστηκε η μεγαλύτερη περιουσία της εταιρίας, το «καλό όνομα».

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, με την είσοδο στη διοίκηση της δεύτερης γενιάς, πατώντας στις ίδιες βάσεις που έθεσε ο ιδρυτής της, η εταιρία αναπτύχθηκε περαιτέρω, προβαίνοντας σε διοικητική αναδιοργάνωση σε σύγχρονα πρότυπα. Στις βάσεις του παρελθόντος προστέθηκαν η καινοτομία και η ομαδικότητα.

Το 1997 η έδρα της μεταφέρθηκε στη Βούλα όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια δημιουργήθηκαν τέσσερα πρότυπα υπερ-καταστήματα, ένα στη Βούλα (Λ. Βουλιαγμένης 72) το 1997, ένα στην Κηφισιά (16ο χλμ Εθν. Οδού Αθηνών-Λαμίας) το 2002 (πάνω από 2.500 m2 εκθεσιακών χώρων για το καθένα), ένα στο Μαρκόπουλο Αττικής (31ο χλμ Λ. Αθηνών-Λαυρίου) το 2005 (1.500 m2) και ένα στην Αγία Παρασκευή (Λεωφ. Μεσογείων 318) το 2007 (1.000 m2). Το 1998 έγινε η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα στον κλάδο της η οποία δημιουργεί εταιρικό διαδικτυακό τόπο (www.papapolitis.gr).

Από το 1998 ξεκίνησαν συνεργασίες με κορυφαίες εταιρίες συναφών κλάδων του χώρου της κατασκευής. Έτσι, δημιουργούνται σταδιακά καταστήματα τύπου shop in shop στα έπιπλα κουζίνας (Miele, Snaidero), στα μάρμαρα (Sofikitis), στην πισίνα (Interacqua).

Το 2004 αναβαθμίστηκε το μηχανογραφικό σύστημα της εταιρίας, με την εφαρμογή του SAP, κορυφαίου ERP και δημιουργήθηκαν τμήμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και τμήμα marketing.

To 2005 δημιουργήθηκε το υπερσύγχρονο Κέντρο Διανομής της εταιρίας, στο Μαρκόπουλο Αττικής (7.500 m2 στεγασμένων χώρων σε ένα σύνολο 20.000 m2), το πρώτο με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές στην Ελλάδα, όσον αφορά στον κλάδο του (SAP R3, WMS, RF labeling & bar-coding, διαχείριση παρτίδων κλπ). Χάρις στις σύγχρονες μεθόδους logistics είναι ικανό να εξυπηρετήσει τις μελλοντικές ανάγκες της εταιρίας για την επόμενη δεκαετία, μεγιστοποιώντας την απόδοση και δίνοντας νέα πνοή στη λειτουργία της.

Παράλληλα αναπτύχθηκαν (α) τμήμα εργολάβων οικοδομών και (β) τμήμα μεγάλων έργων (ειδικών project), με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες των τεχνικών εταιρειών και των ξενοδοχείων.

To 2006 δημιουργήθηκε η υπηρεσία τοποθέτησης «Με το κλειδί στο χέρι» για να καλύψει την ανάγκη των καταναλωτών για αξιοπιστία και υπευθυνότητα στην τοποθέτηση των ειδών υγιεινής και πλακιδίων.

To 2008 έγινε η πρώτη εταιρία του κλάδου της στην Ελλάδα που εφάρμοσε σύστημα διαχείρισης για την ποιότητα (ΕΝ ISO 9001).

Το 2008 ξεκίνησε η ανακαίνιση του καταστήματος της Βούλας, της ναυαρχίδας της εταιρίας, η οποία ολοκληρώθηκε το 2010, ανεβάζοντας τον πήχυ της λειτουργικότητας και της αισθητικής ακόμα υψηλότερα.

Από το 2012 η εταιρία προσφέρει και επισήμως κάτι που παρείχε στους πελάτες της εδώ και πολλά χρόνια, την «Εγγύηση χαμηλότερης τιμής».

Από το 2017 η εταιρία έχει παρουσία στα social media με δικές της σελίδες στο facebook, το instagram, το pinterest και το youtube.

Το 2020 δημιουργήθηκε ένα νέο shop in shop στο κατάστημα της Βούλας με έπιπλα κουζίνας Snaidero by Gruppo Cucine.

Η επιτυχημένη πορεία επιβεβαιώνεται και με τις πάμπολλες διακρίσεις της (επιχείρηση «διαμάντι» της ελληνικής βιομηχανίας και εμπορίου με βάση τα στοιχεία της Statbank, “Strongest companies in Greece” από την ICAP, “best dealer of the year” από πολλούς οίκους κλπ).

Η εταιρία, παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών της λόγω της οικονομικής κρίσης, συνεχίζει να αυξάνει το μερίδιο αγοράς της, έχοντας καθιερωθεί σαν ένα από τα κορυφαία ονόματα του κλάδου της στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζει την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα και τη διαρκή προσπάθεια για την προσέγγιση της Ολικής Ποιότητας.