Rosa Gres!

Posted by georgousi.st 07/10/2023 0 Comment(s) Προϊοντικά Νέα,Όλα τα Νέα,

Ονειρεμένες λύσεις για την πισίνα και όχι μόνο…

 

 

Η Rosa Gres είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με 180 χρόνια ιστορίας! Τα προϊόντα της βρίσκονται σε περισσότερες από 70 χώρες και αποτελείται από μια ανθρώπινη ομάδα 100 επαγγελματιών με πάθος για την κεραμική και την καινοτομία. Η εξειδίκευση της την καθιστά σήμερα κορυφαία εταιρεία στους τομείς του σχεδιασμού και της κατασκευής πορσελανάτων πλακιδίων για δύσκολες εφαρμογές: πισίνες, εξωτερικούς χώρους, χώρους βαριάς κυκλοφορίας κ.λπ. Συνεργάζεται αδιάκοπα με αρχιτέκτονες και διακοσμητές προκειμένου να ικανοποιεί τις πλέον σύγχρονες τάσεις.Η Rosa Gres εξειδικεύεται πάνω από 40 χρόνια στον κλάδο της πισίνας, κατασκευάζοντας πλακάκια ειδικά διαμορφωμένα για χρήση σε πισίνα. Διαθέτει καινοτόμες και ευέλικτες λύσεις, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε είδος πισίνας: σε ξενοδοχεία, σε χώρους ευεξίας, σε ιδιωτικές ή αθλητικές πισίνες.

 

 

Τι είναι αυτό που κάνει τα πλακάκια της Rosa gres μοναδικά;

 

Ενιαία αισθητική

 

Tα περισσότερα πλακάκια δαπέδου που κυκλοφορούν στην αγορά δεν μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στην πισίνα. Τα πλακάκια πισίνας απαιτούν ειδική πιστοποίηση. Τα παραδοσιακά πλακάκια πισίνας έχουν μικρές διαστάσεις και περιορισμούς στα σχέδιά τους. Οι αρχιτεκτονικές τάσεις απαίτησαν ενιαία αισθητική στον εξωτερικό χώρο, ίδιο πλακάκι μέσα και έξω από την πισίνα. Ζήτησαν τα σύγχρονα πλακάκια μεγάλων διαστάσεων να επενδύσουν το εξωτερικό δάπεδο αλλά να συνεχίσουν και μέσα στην πισίνα. Η Rosa gres ήταν η πρώτη εταιρία στον κόσμο που ικανοποίησε αυτή την ανάγκη!

 

Αθερμικά πλακάκια

 

Tα σκούρα χρώματα θερμαίνονται περισσότερο από τα ανοιχτά επειδή απορροφούν περισσότερη θερμότητα από ό,τι ακτινοβολούν.  Όλα τα υλικά ορυκτής προέλευσης, τα πορσελάνινα, τα τσιμέντα ή οι φυσικές πέτρες θερμαίνονται διαφορετικά ανάλογα με το χρώμα τους.Τα αθερμικά πλακάκια έχουν ένα είδος επίστρωσης με βάση το τσιμέντο που παρουσιάζει διαφοροποιημένη σύνθεση, ικανή να μειώνει την απορρόφηση νερού, υγρασίας και θερμότητας. Το αθερμικό δάπεδο είναι πιο ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, εκπέμπει πολύ λιγότερη θερμότητα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Η αντιολισθητική του υφή προσφέρει περισσότερο κράτημα στο περπάτημα, ακόμα και όταν η περιοχή είναι βρεγμένη. Αυτός ο τύπος δαπέδου συνιστάται για εξωτερικούς χώρους, όπως άκρες πισίνας, δάπεδα με κλίση κ.λπ.

 

 

Τι χρώμα θα είναι το νερό της πισίνας μου;

 

Η Rosa Gres έχει μεταμορφώσει τον κόσμο του σχεδιασμού της πισίνας. Προσέθεσε στο κλασικό και διάσημο δίδυμο «white edge–blue water» μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υφών: διαφορετικούς τόνους λευκού, μπεζ, γκρι, ώχρας, πορτοκαλί, καφέ και μαύρου, εμπνευσμένα από την άμμο, το μάρμαρο, την πέτρα, τον σχιστόλιθο.

Το νερό τείνει πάντα προς το μπλε χρώμα και αυτό οφείλεται σε ένα φαινόμενο γνωστό ως σκέδαση Rayleigh. Το νερό απορροφά τα μεγάλα μήκη κύματος του φωτός (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο) πιο εύκολα από τα μικρά του (μπλε, βιολετί). Τα μικρά μήκη κύματος του φωτός που δεν απορροφώνται (μπλε) αντανακλώνται από την επιφάνεια, και έτσι τα μάτια μας τα αντιλαμβάνονται. Εξ ου και οι όμορφες μπλε αποχρώσεις του νερού. Αυτή η επίδραση αυξάνεται με την ποσότητα του νερού. Γι' αυτό σε ρηχά νερά, με βάθος μικρότερο από 50 εκατοστά περίπου, δεν το αντιλαμβανόμαστε και το νερό φαίνεται διαφανές.

Με τον κατάλληλο τεχνητό φωτισμό μπορούμε να προσαρμόσουμε το χρώμα του νερού της πισίνας μας στο δικό μας στυλ. Επενδύοντας σε ένα καλό σχεδιασμό φωτός μέσα στην πισίνα, το νυχτερινό θέαμα του λαμπερού νερού είναι πραγματικά εντυπωσιακό.Η Rosa gres σκέφθηκε και υλοποίησε την καλύτερη λύση στο πρόβλημα της διαφοράς της απόχρωσης του πλακιδίου όταν αυτό τοποθετείται μέσα στο νερό.  Δημιούργησε φωτογραφικό αρχείο με χιλιάδες εφαρμογές πισίνας απ’ όλο τον κόσμο, προσφέροντας τη δυνατότητα να δει κάποιος το χρωματικό αποτέλεσμα του κάθε πλακιδίου μέσα στην πισίνα! Δείτε την απόχρωση του πλακιδίου που σας ενδιαφέρει μέσα στο νερό, με φυσικό φως αλλά και με βραδινό φωτισμό.

Tα χρώματά της Rosa Gres όταν συνδυάζονται με νερό σε διαφορετικά μέρη και στιγμές λειτουργούν ως εξής:

  1. Τα εξωτικά χρώματα

Το συναρπαστικό χρώμα Trésor Bali είναι εμπνευσμένο από τα νερά των νησιών της Ινδονησίας.

  1. Ανοιχτές αποχρώσεις, λευκές πισίνες

Κλείστε τα μάτια σας και πετάξτε στην Καραϊβική. Επιλέγοντας ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις για τη δεξαμενή της πισίνας, θα επιτύχετε τη μέγιστη διαφάνεια του νερού.

  1. Ώχρα και αρένα

Είναι ιδανικά για έργα με μεσογειακό στιλ: φανταστείτε την πισίνα σας να περιβάλλεται από ελιές και πεύκα λουσμένα από τις χρυσές ακτίνες του Ήλιου.

  1. Γκρι αποχρώσεις

Ανακαλούν τα χρώματα του ωκεανού και εναρμονίζονται σε όλα τα είδη έργων.

  1. Ειδικές υφές

Το Serena Mix είναι ένα χρώμα με πληθωρικό σχέδιο. Κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα και συνδυάζεται άψογα με το νερό.

  1. Σκούρα και τολμηρά χρώματα

Οι σκούρες αποχρώσεις παρέχουν βάθος, ένταση και μια κομψή νηφαλιότητα στυλ.

 

 

Διάρκεια ζωής, συντήρηση.

 

Τα κεραμικά Rosa Gres δεν χαλάνε και παραμένουν αναλλοίωτα για μια ολόκληρη ζωή. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια ζωής ενός προϊόντος, τόσο πιο βιώσιμο είναι, επειδή αποφεύγεται η χρήση νέων πόρων για την αντικατάστασή του. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, την έννοια της "προγραμματισμένης απαξίωσης". Τα πορσελανάτα πλακάκια είναι ακριβώς το αντίθετο - είναι "σχεδιασμένα" για να διαρκούν.

Δεν επηρεάζονται από την ηλιακή ακτινοβολία, το νερό, τη φωτιά και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Τα πορσελανάτα πλακάκια είναι από τα ισχυρότερα δομικά υλικά στον κόσμο με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Δεν είναι τοξικά, τα κεραμικά από πορσελάνη δεν περιέχουν πτητικές οργανικές ενώσεις, ο αέρας στους χώρους που καλύπτονται από πλακάκια παραμένει καθαρός.

Είναι πυρίμαχα, άσηπτα και αδρανή. Μειώνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και επομένως αποφεύγει την εκπομπή τοξικών ουσιών. Και, χάρη στο αδρανές υλικό του, δεν απελευθερώνει κανένα είδος ρύπανσης στην ατμόσφαιρα.

Παρέχουν ευκολία στη συντήρηση. Μακροπρόθεσμα, τα πορσελάνινα πλακάκια απαιτούν ελάχιστη συντήρηση. Καθαρίζονται πολύ εύκολα, καθώς λερώνονται δύσκολα στην καθημερινή ζωή. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούνται διαβρωτικές ή τοξικές ουσίες για τον καθαρισμό. Συνεπώς, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ελάχιστες.

 

Οικολογική συνείδηση. Project zero.

 

Η Rosa Gres έχει υιοθετήσει ένα μοναδικό πρωτόκολλο βασισμένο στις αρχές του οικολογικού σχεδιασμού και της βιώσιμης κατασκευής, το οποίο ονομάζει "Project Zero". Στόχος της είναι τα "μηδενικά απόβλητα", "μηδενικά υπολείμματα" και ο "μέγιστος σεβασμός στους φυσικούς πόρους". Μέσω της υλοποίησης αυτού του έργου η Rosa Gres κατόρθωσε να επαναχρησιμοποιήσει το 100% του νερού και το 100% των αποβλήτων που παράγονται στις παραγωγικές της διαδικασίες.